“Wahai Tuhan kami! Kurniakanlah kami rahmat dari sisiMu, dan berilah kemudahan-kemudahan serta pimpinan kepada kami untuk keselamatan ugama kami”. - ayat 10 alKahfi

17 March 2012

Demi jaga hati DAP, sanggup hidang makanan curi... ohhh PKR...“Sikap pemimpin parti itu menunjukkan dia hanya mementingkan diri tanpa memikirkan perasaan orang lain menyebabkan majlis kenduri yang dirancang dengan baik menjadi kelam kabut,” katanya.

Menurutnya, dia kemudian bertemu dengan pemimpin berkenaan untuk meminta kepastian berhubung tindakannya melarikan periuk nasi itu.

“Ketika bertemu dengannya, dia meminta maaf dan mengakui kesalahannya kerana mendakwa nasi yang dimasak di lokasi mereka melakukan program ketika itu mentah, biarpun sudah dua kali masak.
 

“Dia mendakwa terpaksa mengambil nasi di rumah saya untuk memastikan program yang dilaksanakan berjalan lancar,” katanya.


 

Apa sudah jadi denmgan PKR? Demi menjaga hati tuan DAP, sanggup mencuri nasi yang ditanak oleh orang kampung dalam satu majlis kenduri kahwin. Amatlah memalukan sikap pemimpin Melayu ini. Semua yang hadir di Majlis anjuran Parti Keadilan ini telah memakan nasi curi. Apa hukumnya?

PAS kena ajar sikit kawan kita tu bagaimana hendak menjadi pemimpin yang baikdan tudak terkurang ajar.. Kalau nasi pun sanggup dicuri apa lagi kalau yang lebih berharga dari itu? Barulah kena dengan namanya "gaya komunis" yang dididik oleh DAP. Gestapo.. hahaha... teruknya PKR, belum pernah berlaku dalam sejarah. Parti pemerintah Pulau Pinang mencuri nasi kenduri orang kampung untuk dihidangkan kepada tetamu kehormat.

Hebat sungguh parti PKR ini. Di Selangor curi pasir, di P.Pinang curi nasi... heh.. penyangak macam ini nak perintah negara? Sudahlah boss dia nak jual Malaysia kepada Israel. Cina DAP nak hapuskan ketuanan Melayu dan kouta bumiputra. PAS bersubahat menerima LBGT dan memelihara parasit.

Ohhh... Pakatan Rakyat... pakatan penyamun yang hebat ini mahu memerintah negara???

SELAMATKAN ISLAM dan SELAMATKAN MELAYU dari Pakatan Zalim ini.

 


GEORGETWOWN: "Saya dan isteri terpaksa menanggung malu kepada rombongan pengantin perempuan yang tiba dari Terengganu, penduduk kampung serta jemputan," kata Md Saad Hasan, 68, mengulas tindakan seorang lelaki yang dikatakan pemimpin parti pembangkang, melarikan satu periuk nasi majlis kenduri kahwin dua anak lelakinya di Kampung Pulau Betong, di sini, 4 Mac lalu.
Menurutnya, hingga kini penduduk kampung masih bercakap mengenai kegagalannya menyediakan sajian istimewa iaitu nasi hujan panas yang sepatutnya dihidangkan untuk rombongan keluarga pengantin perempuan yang tiba dengan sebuah bas.

Md Saad berkata, dia kesal dan kecewa dengan tindakan pemimpin parti pembangkang Kampung Terang yang sanggup melarikan periuk nasi ketika majlis kenduri itu tanpa berjumpa dengannya terlebih dulu.

"Saya difahamkan, mereka mengambil nasi terbabit untuk dihidangkan kepada tetamu yang datang untuk satu program anjuran kerajaan negeri di kampung ini. Mereka melarikan periuk berisi nasi itu menggunakan sebuah lori yang siap menunggu," katanya yang ditemui di sini, semalam.

Warga emas itu berkata, ketika itu dia bersama isteri dan ahli keluarga lain sibuk melayan tetamu apabila dimaklumkan tukang masak bahawa satu periuk nasi dilarikan lelaki berkenaan. "Keadaan menjadi kelam kabut dan saya serta isteri bergegas ke dapur.

Keadaan menjadi kecoh kerana tiada nasi boleh diganti untuk dihidangkan kepada tetamu. "Ketika itu juga rombongan keluarga pengantin perempuan terdiri daripada 50 orang tiba dengan sebuah bas dan saya kecewa apabila mereka terpaksa pulang dalam keadaan lapar," katanya.

"Sikap pemimpin parti itu menunjukkan dia hanya mementingkan diri tanpa memikirkan perasaan orang lain menyebabkan majlis kenduri yang dirancang dengan baik menjadi kelam kabut," katanya. Menurutnya, dia kemudian bertemu dengan pemimpin berkenaan untuk meminta kepastian berhubung tindakannya melarikan periuk nasi itu.

"Ketika bertemu dengannya, dia meminta maaf dan mengakui kesalahannya kerana mendakwa nasi yang dimasak di lokasi mereka melakukan program ketika itu mentah, biarpun sudah dua kali masak.

"Dia mendakwa terpaksa mengambil nasi di rumah saya untuk memastikan program yang dilaksanakan berjalan lancar," katanya. Md Saad yang tidak berpuas hati dan rasa dirinya dimalukan pemimpin berkenaan membuat laporan di Balai Polis Balik Pulau, kelmarin.

Dari blog Taipingmali 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...